понеділок, 15 липня 2024 р.

 


Державність     України -            надбання тисячоліть

 


15 липня Україна відзначає День Української Державності. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава. Також в цей день українські християнські церкви вшановують пам’ять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси-України.

З нагоди державного свята в Кельменецькій центральній бібліотеці відбувся історичний хроноскоп «Державність України - надбання тисячоліть». Присутні на заході дізналися про багатовікову історію українського державотворення від Володимира Хрестителя до наших днів. Історичний хроноскоп доповнила виставка-екскур  «Єдина духом Україна», на якій  представлені книги про історичні етапи, національні символи України, національну єдність, особистості державотворення та доленосне значення діяльності Володимира Великого – Хрестителя Русі. Видання знайомлять  читачів з шляхом боротьби, випробувань, розвитку української держави та її багатомільйонного народу.

Всі разом ми ідемо до перемоги! Віримо, що незабаром на мирному та блакитному українському небі зійде яскраве сонце! І замайорить синьо-жовтий український стяг у найвіддаленіших містечках і селах нашої країни.  І заколоситься херсонське поле українською пшеницею, а Чорне і Азовське море і надалі омиватиме наші українські береги Запоріжжя, Одеси, Миколаєва, Херсона, Маріуполя та обов’язково Криму!

 І лунатиме рідна українська мова у всіх куточках нашої Батьківщини! Цей день обов’язково буде! Ми віримо в нашу перемогу!

 Бо ми – українці!

 Ми – незламні!

 Ми – незалежні!

 Ми – разом!

 Ми – єдині!

 Слава Збройним Силам України!

 Слава Україні! Героям Слава!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...