пʼятниця, 19 липня 2024 р.

                                                Бібліотеки – Хаби цифрової освіти

       З 15 по 19 липня 2024 року працівники Кельменецької центральної бібліотеки та філіалів були учасниками онлайнового тренінгу для координаторів Хабів цифрової освіти Чернівецької області «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти».

Протягом тижня учасники тренінгу мали можливість навчатись основ медіа грамотності, як визначити потреби громади в цифровій освіті, ознайомитись з безпекою у цифровому просторі: на роботі і вдома, з цифровими інструментами Google «Вчимося самі та вчимо інших користуватися державними послугами: Дія, ПФУ, HELSI, Укрзалізниця»; дізнатись, які нормативні документи регламентують напрям роботи та які основні обов’язки координаторів в Хабі (розподіл ролей і роботи між працівниками бібліотеки) та ін.

Учасниками тренінгу були виконанні практичні завдання зі складання ефективного прес-релізу, визначення моделі організації Хабу цифрової освіти у своїй бібліотеці, визначення працівників, що працюватимуть у Хабі та визначення їх функціональних обов’язків.

Під час підсумків п’ятиденного навчання відбувся обмін думками між учасниками тренінгу.

Дякуємо тренерам – І. Рудько, Г. Добровольській, В. Кухлій,   Н. Нечаєвій-Юрійчук, Н. Невельській, А. Лупан, А. Марку та експерту-консультанту В. Польовій за навчання та бажаємо всім учасникам тренінгу професійного зростання та успіхів!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...