пʼятниця, 28 червня 2024 р.

 

          Конституція України – оберіг нашої державності


День Конституції України – державне свято, яке щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Цьогоріч основному державному документу виповнюється 28 років.💙💛
До цього свята Кельменецька дитяча бібліотека презентувала книжково-ілюстративну виставку 📕📗📘«Оберіг нашої державності». Це чудова нагода для користувачів бібліотеки дізнатись про складну, але надзвичайно важливу тему для формування справжнього громадянина, ознайомитись з історією створення і затвердження Конституції України, з основними її статтями. Також з користувачами 👫👭👬було проведено майстер-клас з виготовлення державних символів України.
Конституція України – це про права і обов’язки, це про гідність і людські цінності, про стійкість та нескореність.🇺🇦🇺🇦🇺🇦




 


Конституція – гарант державності



28 червня Україна відзначає День Конституції, де закріплені одвічні фундаментальні цінності українців. Це – свобода, справедливість, гідність, демократія, правова держава та мир.

І сьогодні, коли ворог посягає на основи конституційного ладу і територіальну цілісність України, особливе спасибі звучить нашим захисникам, завдячуючи яким ми можемо відзначити наше велике національне свято.

До Дня конституції України в Кельменецькій центральній бібліотеці було проведено правовий компас «Конституція – гарант державності». На заході молодь обговорювала історію та важливі актуальні положення Основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу. 





Також присутні ознайомились з документами, які були представлені на виставці-роздумі «Конституція України у часі, джерелах і постатях».

Запрошуємо відвідати бібліотеку та ознайомитись з тематичною  літературою

                                        З Днем Конституції України!

 






 

Книги,

 про які говорять





       Зустріч з новими книгами – це подія, зустріч з автором – це свято, на якім побували поціновувачі сучасної української прози, завітавши 27 червня до Кельменецької центральної бібліотеки  на творчу  зустріч з Людмилою Охріменко.





             Представила гостю директорка бібліотеки Ольга Твердохліб.

Пані Людмила – харківська письменниця, починаючи від 2014 року активно займається волонтерською діяльністю, їздила на передову, а потім почала писати книжки про війну, прибуток від книжок віддає на допомогу ЗСУ. На заході авторка презентувала книги зі свого  творчого доробку. Літературною «родзинкою» став роман «Оскар», який у 2021 році визнано найкращим твором на воєнну тематику за версією міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова». Роман написаний  на замовлення українського розвідника, що пройшов пекло полону. Надзвичайну історію слухали, затамувавши подих, адже це  книга про справжнього чоловіка, вірного сина свого народу.

      Щиро вдячні пані Людмилі за теплу зустріч та приємне спілкування. Було дуже цікаво, всі отримали масу позитивних емоцій та гарну нагоду придбати книги із автографом  авторки і зробити фото на пам'ять.

     Тож будьте в тренді, читайте твори Людмили Охріменко.

 









                                           Читаймо і перемагаймо! 


 

                        «Душа народу в килимі цвіте»

       З метою збереження традицій килимарства 27 червня 2024 року в центрі Дністровського району – Кельменцях, проведено сьомий регіональний фестиваль народного мистецтва «Душа народу в килимі цвіте» та відзначено 28-річницю прийняття Конституції України – Основного Закону нашої держави. В  цей день, гостей та жителів громади радо зустрічав Бібліотечний узвіз, який підготували бібліотечні працівники. До уваги  поціновувачів мистецтва була представлена розгорнута виставка – локація «Душа народу в килимі цвіте» наповнена книгами та ілюстративними матеріалами про багате та різноманітне українське декоративно-прикладне мистецтво. Відвідувачі перегортаючи сторінки книг мали можливість побачити світ очима митців та привнесли в свої душі ще трішки краси, адже саме краса врятує світ.

        Привертала увагу присутніх і виставка – роздум «Конституція України у часі, джерелах і постатях» документи якої відображають найважливіші шляхи конституційного процесу, захист прав і свобод людини.

         Відкритим простором для дітей став дитячий майданчик, де можна було погратися іграшками, почитати книги та розмалювати улюблених героїв.  

         Пам'ятаймо і шануймо традиції своїх славних предків. Хай вони зберігаються та передаються від покоління до покоління.






















пʼятниця, 21 червня 2024 р.


 

Пам’ятаєш, земле, сорок перший?



22 червня в Україні день скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Саме в цей день 1941 року нацисти почали бомбардування Києва о 4-й годині ранку.

Це були інші часи, інша окупація, інша війна, але наша мета не стала іншою, на жаль, нам нагадали і повторили акт злочину проти українців. Адже 24 лютого 2022 року, коли так само о 4-й ранку на Київ і всю Україну полетіли російські ракети, ми стали на захист своєї країни.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Зараз ми боремося усі разом, під своїми прапорами, гаслами за свою державу, за майбутнє наших дітей та захист рідних.

До цієї трагічної дати на абонементі Кельменецької центральної бібліотеки розгорнуто виставку-спомин «Книга як пам'ять про війну». Користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитись з книгами, представленими на виставці.

Слава усім Героям, які завжди ставали на захист Батьківщини! Пам'ятаємо кожного і оплакуємо усіх, хто став жертвою війн в Україні.



Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...