четвер, 28 березня 2024 р.

 Героїчний літопис рідного краю


Жива людська пам'ять. Не старіє вона з роками. І скільки б часу не минуло – березень 1944 року ніколи не забудеться. Адже саме у ці  березневі дні 80 років тому, під час Другої світової війни буковинські землі були звільнені від нацистських окупантів.

       Ця світла сторінка історії затьмарена віроломним нападом рашистів на Україну. Свобода, честь, любов до рідної землі залишаються й сьогодні святими словами для українців, які, захищаючи свою Батьківщину, вкотре довели, що в наших жилах тече кров вільних і мужніх козаків.

       Вічна слава всім синам України, які загинули, визволяючи наш край від нацистських окупантів, та в наш час ціною власного життя відвойовують Свободу і Незалежність України і рятують світ від російських окупантів.

        Щоб дізнатися більше про важкий шлях героїчного визволення Буковини та Кельменеччини у березні 1944 року від нацистських  загарбників, запрошуємо всіх бажаючих завітати до читального залу Кельменецької центральної бібліотеки та познайомитися з документами, які представлені на виставці-спогаді «Це нашої історії рядки».

Нашу націю – не перемогти!

Україна – непереможна!

Слава Україні! Слава Героям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Г іркий полин сльозами землю пестить Була весна квітуча, гарна… Ніхто і не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписан...