пʼятницю, 8 березня 2024 р.

 

                               Слово Тараса струнами бється,
                            ходить між люди від серця до серця
 

       9 березня виповнюється 210-та річниця від дня народження великого сина України, нашого пророка – Тараса Григоровича Шевченка. Два роки українці відзначають народження Кобзаря в умовах повномасштабної війни з росією. Вірші поета, його заклики, пророцтва та заповіт сьогодні є дуже актуальними, вони надихають на боротьбу з ворогом. Де би зараз не були українці, в якому б куточку світу не знаходилися, вони всі згадують Шевченка і рядки його поезій.

      «Слово Тараса струнами б’ється, ходить між люди від серця до серця» – саме за такою назвою проходить цикл шевченківських читань в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки, на які 7 березня завітали учасники центру громадського дозвілля (ВПО 60+, які є мешканцями нашої громади), проєкту CFFO в Чернівецькій області, який імплементується Міжнародною організацією Help Age Internatronal. З життєвим і творчим шляхом Тараса Шевченка присутніх познайомили ведучі заходу Наталія Гергелійник та Тетяна Данилюк, і запросили всіх у царство правдивого й мужнього слова Великого Генія. У ході заходу учасники із задоволенням читали твори Шевченка різної тематики, співали пісні на вірші поета, прослухали відео кліп «Думи», пісню «Реве та стогне Дніпр широкий», відеоролик на вірш «Хіба самому написать». А прекрасним доповненням до цієї зворушливої зустрічі стали книжково-ілюстративні виставки «Тарас Шевченко – символ України та «Мистецька спадщина Шевченка»

       Тож вчитуймося в глибину Шевченкових думок щодня! Ми на вічному шляху до Тараса.








Немає коментарів:

Дописати коментар

  Г іркий полин сльозами землю пестить Була весна квітуча, гарна… Ніхто і не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписан...