вівторок, 24 жовтня 2023 р.

 

«Бібліотеки Кельменецької громади : виклики сьогодення,
дослідження проблем та перспективи розвитку». 

Сьогодні у центральній бібліотеці комунальної установи «Кельменецька публічна бібліотека» проведено  семінар-практикум бібліотечних працівників  за темою: «Бібліотеки Кельменецької громади : виклики сьогодення, дослідження проблем та перспективи розвитку».  Про проектну діяльність, як важливу складову  розвитку сучасних бібліотек, її роль у зростанні  професійного рівня бібліотекарів, наголосила у своєму виступі директорка КПБ Ольга Твердохліб. Бібліотечні фахівці мали змогу одержати методичні рекомендації щодо нових форм  статистичної  звітності. Відбулось ознайомлення також із умовами організації та проведення  різноманітних обласних конкурсів для юних користувачів бібліотек. Мета  яких – залучення дітей до читання, творчості та самовираження. А також мова велась про один із пріоритетних напрямків роботи бібліотек громади  в даний час – вилучення  російськомовної  літератури   та оновлення фондів, адже списання  російської літератури відбувається на основі методичних рекомендацій напрацьованих та схвалених Радою з питань розвитку бібліотечної справи при Міністерстві  культури та інформаційної політики.  Головним завданням бібліотек є збереження наявних україномовних  фондів і поповнення їх літературою, зокрема, виданнями про історію України та події 2014 року і нашого сьогодення.

Підводячи підсумки семінару директор КПБ  зазначила, що військове вторгнення російської федерації на територію України зумовило своєрідні процеси та виклики в усі сфери життя нашої держави, зокрема і в інформаційно-бібліотечну. Але за цей час бібліотекарі мобілізувались та адаптувались в контексті адекватного реагування на труднощі і проблеми, які на жаль, супроводжують наше сьогодення в реальному часі.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...