середу, 18 жовтня 2023 р.

 

                            Неймовірні місця України

 

У всьому світі національні природні парки мають велику популярність, а деякі з них набули всесвітньої слави. Україна також має чим похизуватись. У нас налічується 53 національних природних парки, кожен з яких унікальний.

Про життя природних парків і заповідників України під час інтернет-подорожі, яку для них провели бібліотекарі Кельменецької дитячої бібліотеки, дізнались учні 5-Г класу Кельменецького ліцею-опорного закладу (класний керівник Наталя Григорошенко). Особливо дітей зацікавив національний природний парк «Хотинський». Парк створено 22 січня 2010 року із площею 9432 га для збереження цінних природних та історико-культурних комплексів і об’єктів у басейні річки Дністер на території Дністровського району. Вся територія, що увійшла до складу національного парку – це крутий берег Дністра з каньйоном та урвищами, великою кількістю малих печер, незвичайними карстовими утвореннями. На території парку зростає безліч рослин, 42 види з них занесені до Червоної книги та безліч рідкісних видів молюсків, комах, ракоподібних і павукоподібних.

Національний природний парк «Хотинський» з його неперевершеними за  мальовничістю краєвидами є сам по собі чудом природи.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...