пʼятниця, 15 вересня 2023 р.

 

                 Молоде покоління української літератури: Андрій Любка

   Андрій Любка – український поет, перекладач та есеїст.  Романи та вірші Андрія Любки занурюються глибоко до самісінької людської душі. Автор видав кілька збірок поезій, таких як «Вісім місяців шизофренії» (2007), «Тероризм» (2008), «Сорок баксів плюс чайові» (2012). Також Андрій Любка побалував свої читачів книгами: «Кілер» (2012). «Спати з жінками» (2014) «Карбід»(2015) «Кімната для печалі» (2016).

Творчий доробок автора друкували у різних відомих журналах та видавництвах. Серед усіх творів Андрія Любки роман «Карбід» є одним з найвідоміших. Якщо Ви ще не знайомі з творчістю Андрія Любки, роман «Карбід» стане Вашим першим знайомством з популярним українським письменником. Головний герой цього твору – учитель на прізвисько Карбід з невеликого містечка Ведмідь на кордоні зі Словаччиною – людина особлива. Він мріє, щоб Україна, нарешті, потрапила до Євросоюзу і виношує план, як скоріше її інтегрувати. Мрійник Карбід планує викопати тунель, по якому українці потроху перейдуть до Європи. Цю витівку підтримує місцевий криміналітет і навіть мер, але у них свої корисливі цілі: переправляти тунелем контрабанду, практично в промислових масштабах.

Зустрічаються книги, які змушують не просто сміятися, а реготати, але «Карбід» - саме такий твір. Хоча є в ньому і своя трагедія, і навіть не одна. З розвитком сюжету вся веселість потроху зводиться нанівець, а на перший план виходять соціальні проблеми. Але це анітрохи не применшує цінності книги. Завдяки цікавому і динамічному сюжету читається вона легко і дозволяє прекрасно відпочити в її компанії.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...