пʼятниця, 7 липня 2023 р.

                                            Божественна, природо, твоя мова!

                                  

7 липня - День працівника природно-заповідної справи. Цей день для професійного свята обрано невипадково, адже він асоціюється зі святом Івана Купала, присвяченим загадковим і чудодійним силам Землі. Природа в цей час досягає апогею розвитку, тварини вже народили та підростили своїх діток, рослини розквітнули та набрали цілющих властивостей. Символом свята щороку слугує один з видів папороті, квітка якого, за легендою, має чарівні властивості.

Працівники національного природного парку «Хотинський» забезпечують охорону 9446,1 га земель державної власності, які приурочені до долини Дністра на території Дністровського району. Парк є домівкою для 826 видів рослин та 1139 представників тваринного світу. Багатству рослинного світу сприяє теплий, майже до середземноморського, мікроклімат, та освіжаючий вплив водного плеса Дністра з водосховищем. Характерним елементом рельєфу є славнозвісні Дністровські «стінки» з еталонними відслоненням порід силурійської ери. Каньйон Дністра перетинає й мальовниче Товтрове пасмо – рештки бар’єрного коралового рифу колишнього Сарматського моря. Місцями глибина каньйону сягає 150-200 метрів. На території є десятки різноманітних печер, які приваблять й досвідчених спелеологів. Для цінителів «тихого полювання» понад 100 видів їстівних грибів впродовж року і навіть взимку. А рибалці не завжди вистачить ширини розведення рук, щоб показати довжину впійманого сома.

           


Про це і не тільки розмовляли під час проведення круглого столу «Божественна, природо, твоя мова!» провідний фахівець з екологічної освіти Національного природничого парку «Хотинський» Людмила Бабин з працівниками Кельменецької центральної та дитячої бібліотек напередодні свята.                                          

                                                              


Щиро вітаємо колектив НПП «Хотинський» з професійним святом, бажаємо наснаги та успіхів у цій нелегкій та дуже важливій справі!.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...