четвер, 6 липня 2023 р.


 

Про поцілунки

 


Сьогодні, 6 липня, Всесвітній день поцілунків, який вигадали у Великобританії. Дуже швидко цю милу і романтичну традицію підхопили інші країни світу. А згодом свято визнали на рівні Організації Об’єднаних Націй.

Цього дня закохані пари цілуються, «обмінюючись своїми душами». Як відомо, для повного щастя людині на добу потрібно вісім поцілунків та сім хвилин пристрасних обіймів. За це у людському організмі відповідальні ендорфіни, або, як кажуть в народі, «гормони щастя».

А ще, невинний, ніжний поцілунок спалює 5 калорій, тоді як пристрасний здатний спалити до 30 калорій. Для прикладу, хвилина бігу здатна позбавити нас лише 5 калорій.


А чи знаєте ви,  що бувають   поцілунки солоні. Оля Купріян написала книжку «Солоні поцілунки»  про чотирнадцятирічних. Відверто і прямолінійно, але не вульгарно. Розповідати, про що ця повість, не будемо, ну хіба скажемо, що «Солоні поцілунки» - про любов, шкільні будні, сімейну рутину і перші цьомчики.

Повість для підлітків і про підлітків чекає вас на абонементі Кельменецької центральної бібліотеки.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...