вівторок, 13 червня 2023 р.

 

                            Історія виникнення грошей

  

Історія грошей. Вони існують майже стільки ж, скільки пам’ятає себе людство, однак до нас вони дійшли в сильно зміненій формі. Історія виникнення грошей – від первісних часів до наших днів – являє собою досить захоплюючий сюжет.

 На хвилинку-цікавинку «Історія виникнення грошей» завітали наші постійні користувачі, які дізналися, що найперші монети були зроблені в Китаї й древньому Лідійському царстві (Мала Азія) в VII столітті до н. е., а паперові гроші з’явились в X столітті знову ж у Китаї, де, як відомо, почали вперше виготовляти і сам папір.                                       

 Діти з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря Тетяни Мусензової  про історію виникнення грошей та монет з найдавніших часів до наших днів і з радістю переглянули анімаційний фільм «Гроші. Коротенька історія».

Завітайте і ви в дитячу бібліотеку та перегляньте нумізматичний альбом, в якому зберігаються купюри та монети різних країн світу.







  

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...