четвер, 22 червня 2023 р.

 

Пам'ять чорного літа

               

     22-е червня 1941-го року, 4:00 ранку, мить ..., і шквал крові, болю і смерті. Він тривав кілька довгих років, найдовших років в житті тих, кому вдалося пережити весь цей жах на нашій землі. А багатьом не вдалося. Це були найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

   Кожен раз в цей День ми згадуємо про тих, хто так і не повернувся з цієї війни, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу, тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і чиї життя були покалічені і зруйновані іншими.

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні в бібліотеці проведено патріотичну інформину «Пам'ять чорного літа» та розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Розгойдані дзвони пам’яті». На виставці у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях, плакатах воєнного і повоєнного часів, у спогадах учасників, а також у художніх, літературних творах, кінострічках представлені матеріали про історію найкривавішої війни людства.



                                                                                     

Всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

Тож згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу у тій війні, і хто загинув в наш час за свободу та незалежність України  у війні з російським ворогом. Вічна їм пам'ять!

Єдності, сили та стійкості  всім  тим,  хто  зараз  стоїть на захисті нашої країни!

Перемоги і мирного неба нам усім!

А перемога обов’язково буде за Україною!



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...