четвер, 13 квітня 2023 р.

                       Доки писанку пише український народ,

переможно добро воскресає


Вірою і надією входить у наше життя, обтяжене війною, найбільше, найсвітліше християнське свято – Великдень, головний символ якого – писанка.



Аби відчути настрій свята і навчитися виготовляти писанки, перед Великоднем в Кельменецькій центральній бібліотеці викладачами Кельменецької художньої школи Галиною Швець, Ольгою Лук’яглвлю та Катериною Григоришеною проведено майстер-клас з писанкарства. Серед охочих, які виявили бажання навчитись розписувати писанки, хтось уперше в такий спосіб розписував великодні символи, хтось удосконалював свої вміння, а майстрині не лише насолоджувались виконанням чудового дійства, а й ділились секретами писанкарства. Про історію свята та техніку виготовлення української писанки присутні на заході дізнались і з видань, представлених на виставці-інсталяції «Великодній дивограй». Створені дивовижні роботи учасників майстер-класу – це не просто писанки, а особливі обереги, адже прикрашали їх різними символами, в які вкладали мрії та сподівання, мир та здоров’я, віру та надію в Перемогу України.




  Христос Восрес –                                 Воскресне Україна!

 Слава нашим Героям!

Все буде Україна!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні 1939 – 1945 рокі...