середа, 9 листопада 2022 р.

 

                     Українська мова – мова єднання

 

  Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів… Слова нашої мови переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною.

   Українська мовна традиція сягає княжих, далеких часів. За часів Київської Русі наше слово повновладно звучало на державному рівні.

   Кожна епоха дарує людству нові винаходи і відкриття. Але найбільшим  винаходом  людства було письмо. Писемні знаки дали людям можливість зберегти істинне знання. Адже саме завдяки написаному слову люди збагнули світ і своє місце в ньому.

   Сьогодні, 9 листопада, в День української писемності та мови працівники Кельменецької дитячої бібліотеки завітали до учнів 5-б класу Кельменецького ліцею-опорного закладу (класний керівник  Ірина Білобрицька) з мовним етюдом «Українська мова – мова єднання». Діти дізнались багато цікавинок про історію української мови, про її унікальність, про традиції та обереги. Під час свята діти стали активними учасниками дійства і емоційно декламували вірші про рідну мову. Захід доповнила добірка чудових книжок, яка була цікавою і корисною для всіх, хто збагачує і вдосконалює свою мову.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...