понеділок, 28 листопада 2022 р.

 

Холодний подих згаслої свічі

   Голодомор – не історична минувшина, а глибока рана, яка нестерпним болем пронизує кожного українця. Нас позбавляли Батьківщини, мови, винищували родовід, обкрадали духовно, морили голодом, вбивали і примушували мовчати.

   У 1932-1933 роках щодо українського народу було вчинено акт геноциду. Це історичний факт, визнаний парламентами багатьох країн світу, а також підтриманий міжнародним співтовариством.

   Трагедія України – вселенська. Занадто багато безіменних могил в Україні. Маємо пам’ятати трагічне минуле, унеможливити руїну українського народу, повернути історичну справедливість – всенародно вшанувати та увічнити пам'ять убієнних голодомором людей.

   До Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні в Кельменецькій дитячій бібліотеці було проведено годину-реквієм «Холодний подих згаслої свічі». Юні користувачі дізнались про жахливі події в українському селі в період голодомору, трагічні сторінки історії нескореного українського народу, а біля книжково-ілюстративної виставки «Україна. ХХ століття. І криваве клеймо – 33» познайомились з документами і фотографіями про ті страшні роки.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...