середа, 9 листопада 2022 р.


Чарівні звуки, рідне слово -

моя сердечна українська мова




9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. Це саме те свято, коли в нас є нагода  вклонитися Слову – його красі та виразності, влучності, мелодійності та багатству.



Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова. 

Упродовж століть українська мова, так само як і її носії – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав.


Однак попри це з кожним роком наша мова розквітає: носіїв мови стає дедалі більше, молодь все частіше популяризує українську в соцмережах та спонукає до її вжитку у мовленні. І сьогодні українською мовою розмовляють понад 45 мільйонів людей.





Друзі, говорімо українською, щоб нас побачив світ, щоб побачили успіх України, побачили духовні та інтелектуальні надбання українського народу!

Бажаємо всім українцям вивчати рідну мову та свято берегти цей нетлінний скарб! Шануймо мову наших предків!











 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...