пʼятниця, 28 жовтня 2022 р.


 

Тих днів не стерти з       пам’яті людської



Щорічно 28 жовтня відзначається День визволення України від нацистських загарбників. Цього року 78 річниця цієї знаменної дати.


Народ України вшановує в цей день пам’ять мільйонів воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій окупантів. Саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від загарбників. 40 місяців Україна була під гнітом німецьких нацистів. У ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації.

На території України цілком або частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, понад 16 тисяч промислових підприємств було знищено.


Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів.

Відео «За Україну»


В теперішній нелегкий час наша країна продовжує боротьбу за свою  незалежність, але вже з тими, хто донедавна називався другом, братом, сусідом – російським загарбником.

У пам’яті українців усі Герої, які боролися і борються за звільнення України від нацистів. Героїв різних епох, Героїв різних років, і в серці кожного з нас живе надія в Перемогу в цій жахливій війні. Ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні, тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі.

Захисники України є гідними слави своїх дідів і прадідів.

                       Перемога за нами! Україна понад усе!





 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...