пʼятниця, 14 жовтня 2022 р.


Ми роду козацького діти 

   Все частіше ми звертаємося до наших витоків: історії нашої країни, рідної мови, козацької вольниці. Звертаємося до минулого, щоб зрозуміти сучасне.

   У літописі українських земель є славний період козаччини. Козаки були сміливими, дисциплінованими, витривалими, гордими і вільними людьми. Вони вважали своєю заступницею в далеких походах Покрову  Пресвятої Богородиці. Тому, саме 14 жовтня в день  Покрови  Пресвятої Богородиці, з 1990 року відзначається свято українського козацтва, яке завжди здобувало волю та свободу для нашої батьківщини.

   А віднедавна в цей день відзначається ще одне свято,яке торкається душі кожного українця. Це свято – День захисника та захисниці України. Цей день запровадили на тлі збройної агресії Росії в Криму та на Донбасі ще 2015 року. Тоді Верховна Рада встановила його державним святом. Ми завжди боронили свої кордони від ворогів, боронимо їх і зараз. Гідні нащадки козаків і сьогодні стоять на захисті суверенітету України, волі, свободи та мирного неба в боротьбі з російським агресором.   

   До цього свята в Кельменецькій дитячій бібліотеці розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Ми роду козацького діти». Книги представлені на виставці, висвітлюють події славного минулого та тривожного і героїчного сьогодення українського народу.  

  

  В цей святковий день бажаємо всім козацького здоров’я, оптимізму, миру і віри в Перемогу. Слава Україні!

  

 





Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...