четвер, 29 вересня 2022 р.

 


Могильний вітер з тих ярів повіяв,

а  в полум’ї метався Бабин яр



29 вересня 2022 року в Україні та світі відзначають 81-ші роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Бабин Яр - одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту, урочище на північно-західній околиці Києва. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту.


Протягом 1941-1943 років в ярах Бабиного Яру було розстріляно 100 тисяч людей, серед них – 70 тисяч євреїв. Жертвами розстрілів ставали також військовополонені, цивільні громадяни, підпільники та учасники партизанських загонів. Величезна і страшна братська могила. Нікого не жалкувала жорстока рука нацистського окупанта.

Наш обов’язок – пам’ятати про цю страшну трагедію, щоб ніколи таке не повторилося, та гідно шанувати пам’ять жертв цього злочину нацистського режиму, незалежно від їхньої національності, віросповідання чи політичних поглядів – євреїв, ромів, українців, кожного, чий земний шлях обірвався в Бабиному Яру.

Мир і злагода – це головне, що нам потрібно. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми сьогодні з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.

                      До вашої уваги відео «Події епохи – Бабин Яр»






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...