середу, 21 вересня 2022 р.

 

Хай буде мир на рідній Україні

 

«Людина створена природою для миру, а не для війни,

народжена для радості, а не для горя…»

                                                                        Франсуа Рабле

          Україна щороку разом з усім світом 21 вересня відзначає Міжнародний день миру.

           Мир… Таке коротке слово мир. А яке воно актуальне і важливе у той час, коли в Україні війна, коли російські окупанти хочуть розірвати на частини нашу державу, забрати в нас мирне щасливе життя!

          В цей день Кельменецькою центральною бібліотекою спільно зі здобувачами освіти Кельменецького професійного ліцею було проведено урок миролюбства «Хай буде мир на рідній Україні». Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мужніх синів і дочок, які віддали своє життя за волю України. Учні I курсу 45 групи кухарів професійного ліцею розповідали про історію започаткування Міжнародного дня миру, декламували вірші про два протилежні слова «мир» і «війна». Зворушливими були їхні роздуми про те, які почуття викликає у них слово «мир». Захід супроводжувався слайд-презентацією «Україна бажає миру!». Також було переглянуто відео кліпи «Марія», «Я бажаю вам миру». Всі учасники заходу взяли участь у майстер-класі «Створи голуб миру своїми руками», на кожному виготовленому голубі написали свої щирі побажання.

         Всі ми бажаємо миру. Миру на Землі, в Україні, в родинах, в душах і серцях кожного з нас.








                 Мирного неба тобі, Україно!

                        Боже, Україну збережи!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...