четвер, 7 липня 2022 р.

 

     Віночки заплітаємо – Івана Купала зустрічаємо

 

    З глибини віків прийшло до нас Купало – свято літнього сонцестояння, свято тепла, природи, краси, молодості, яке знаменувало вшанування бога Сонця. За народним повір’ям у цей день відбуваються різні дива: трави і квіти набувають магічної сили, земля відкриває свої скарби, сонечко спускається з неба, щоб викупатись в річці, а опівночі вогнистим цвітом розквітає папороть.

    Про святкування Івана Купала, обряди, прикмети та ігри, пов’язані з ним, розповіла  користувачам,  які завітали в Кельменецьку дитячу бібліотеку на свято «Віночки заплітаємо – Івана Купала зустрічаємо» бібліотекар Марія Таран. Дівчатка з захопленням плели віночки та співали купальських пісень, з цікавістю переглянули книжково-ілюстративну виставку «З криниці отчого краю». А по закінченні свята пускали віночки на воду.












   Вітаємо всіх користувачів та друзів дитячої бібліотеки зі святом.  Бажаємо мирного неба, міцного здоров’я та перемоги нашій Україні.


 



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...