середа, 6 липня 2022 р.


 

Цілющі трави на Івана Купала




7 липня відзначають Різдво святого Івана Хрестителя та народне свято Івана Купала.

На свято Івана Купала, в день літнього сонцестояння, велику силу мають вогонь вода, а ще більшу — дерева, зілля і трави. За народними повір’ями, саме цієї чарівної ночі розцвітає раз на рік диво-квітка папороті і можна знайти таємничу розрив-траву, що на скарби вказує. Але то як кому пощастить. А інші трави, материнка, звіробій, ромашка, подорожник, трава суниці — у свято Івана Купала дійсно найбільшу силу мають. Повсюди по Україні, з давніх-давен рекомендувалось збирати рослини (їх називають в народі “іванівськими травами”) на свято Купала.

Напередодні свята  в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки розгорнуто виставку-інсталяцію «Запах з бабусиних долонь», на якій презентовано книги про традиції та звичаї святкування Івана Купала пов’язані з рослинним світом та використання лікарських рослин у народній медицині. Бібліотекарі розповідали користувачам про цілющі дари природи та дарували всім лікарські трави, адже існує повір’я, що пучок лікарських рослин має бути в оселі кожного українця.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...