четвер, 28 липня 2022 р.

 

                  Земля на ймення Україна,

                   як заповідь в моїй душі                                     28 липня Україна вперше відзначає День Української Державності. Ця дата обрана не випадково, вона співпадає з Днем Хрещення Київської Русі – України (988 р.) та вшанування пам'яті видатного державотворця, святого рівноапостольного Князя Київського Володимира Великого. Це ще раз підкреслює, що Українській Державності далеко не 30, а більше ніж 1000 років.

Не залишилася осторонь від визначних подій і Кельменецька центральна бібліотека, яка провела для молоді історичний екскурс «Земля на ймення Україна, як заповідь в моїй душі». Присутні на заході дізналися про багатовікову історію українського державотворення від Володимира Хрестителя до наших днів.

На книжково-ілюстративній виставці «Єдина духом Україна» представлені книги, які поведуть користувачів шляхом розквіту, випробувань та боротьби нашої держави. Виставку можна оглянути не тільки в читальному залі нашої бібліотеки, а й у приміщенні Кельменецької селищної ради.

                                            Запрошуємо до  перегляду всіх бажаючих!









Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...