вівторок, 19 січня 2021 р.

                      Водохреща - свято Богоявлення


Де є віра в Боже слово,

Де любов є до Вітчизни -

Всіх  вода - Йордан обновить,

Всіх вода - Йордан очистить.



Третім і завершальним акордом різдвяно-новорічних святкувань є Йордан, або Водохреща, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 19 січня. Люди вірять, що у цей день вода очищає та стає цілющою, тому усі бажаючі занурюються в ополонку, щоб бути здоровими цілий рік.

Свято Хрещення було встановлено на згадку про Хрещення Ісуса Христа в річці Йордан. В Україні  Водохреща має свої звичаї  і традиції.

Коли Ісус Христос досяг 30-річного віку, він прийняв хрещення від Івана Хрестителя. Євангельськi перекази оповiдають, що коли Син Божий виходив iз води,  небеса розкрилися i в цю саму мить на його плече опустився голуб. Це був Святий дух. I голос почувся із неба: «Це Син Мій Улюблений, що його Я вподобав!». Звідси ще одна назва свята — Богоявлення.

Освячена на Йордан вода символізує святу йорданську воду і має особливе значення. До магiчних  властивостей свяченої води вiдносять: здатність гамувати пристрастi, вiдганяти вiд оселi злих духiв, дарувати хворому одужання часто навіть вiд невиліковних хвороб. Щоб свячена вода приносила користь необхідно, в першу чергу, дбати про чистоту власних думок i вчинкiв.

          Нехай це свято додасть всім міцного здоров’я, миру, добра, благополуччя та подарує світлу надію на майбутнє. З Водохрещем.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...