середа, 29 січня 2020 р.


«Сонячна усмішка в казковому світі»

«Я не люблю сумувати! Бог мені дав гумор, і я тримаюся за цей гумор, тримаюся за доброту і милосердя, які успадкував від своєї священної родини»  
 В. Нестайко


Всеволод Нестайко – найвідоміший український дитячий письменник, книжками якого зачитуються мільйони дітей. Він належить до тих авторів, які пишуть не тільки повчально, а й цікаво і весело. Цей прозаїк на все життя зберіг здатність радіти і щедро дарувати радість іншим. Своїми веселими, дотепними й мудрими повістями і казками він радує вже не одне покоління юних читачів, бо за плечима в нього близько ста виданих книжок, ціла авторська бібліотека!
Напередодні 90-річчя від дня народження Всеволода Нестайка працівники Кельменецької районної дитячої бібліотеки провели подорож у чудову казкову країну книг під назвою «Сонячна усмішка в казковому світі» На захід були запрошені учні 4-А класу Кельменецького ліцею-опорного закладу (класний керівник Наталя Іванівна Перепічка). Бібліотекарі розповіли дітям про дитячі та юнацькі роки письменника, а також про його творчий шлях. Діти із задоволенням переглянули уривок із кінофільму «Тореадори з Васюківки» і з цікавістю познайомилися з книгами В. Нестайка, які були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Володар дитячих душ».






    Всеволод Нестайко і досі залишається найпопулярнішим українським дитячим письменником. Нестайкові твори житимуть довгі роки, як і пам'ять про нього – сонячного зайчика, що дарував дітям дитинство.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...