понеділок, 20 січня 2020 р.



З Україною в серці




«Можна все на світі вибирати сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину…»
                                                                В. Симоненко

Патріотизм – це любов до своєї Батьківщини, відданість своєму народу, гордість за свій народ, прагнення захистити його надбання, продовжити примноження його загальнолюдських і національних морально-духовних цінностей.
Одним із пріоритетних напрямків роботи Кельменецької центральної районної бібліотеки є національно-патріотичне виховання молоді.
З метою виховання громадянина-патріота України районною бібліотекою спільно з Кельменецьким районним військовим комісаріатом було проведено цикл «З Україною в серці».
Задля утвердження в свідомості молодого покоління об’єктивної оцінки ролі українського війська в українській історії та з метою профорієнтації щодо вступу на навчання до військових навчальних закладів України в читальному залі проведено актуальний діалог «Синам Україну захищати». Перед присутніми учнями 11-х класів загальноосвітніх шкіл Кельменеччини виступив районний військовий комісар Ігор Шевчук, який розповів за якими спеціалізаціями можна навчатися у військових навчальних закладах, про умови вступу, вимоги до абітурієнтів, про додаткові вступні випробування.

                                                    

Запрошені на захід працівники Кельменецького районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області головний інспектор майор служби УЗ Юлія Гульчак та провідний інспектор капітан служби УЗ Павло Снозик надали учням досить вичерпну інформацію про професію пожежника-рятувальника та допомогли зрозуміти важливість, корисність, значущість і небезпечність такої служби.

Юнаки мали змогу ставити питання, які стосувалися вступу та навчання.
                                                           

З документами, які розповідають про широкий світ військових професій познайомила присутніх директор Кельменецької РЦБС Ольга Твердохліб. Також, було переглянуто відеоролики «Справа твого життя» та слайд-презентацію «Успіх у майбутній професії».

                                              

Такі профорієнтаційні зустрічі є необхідними для майбутніх абітурієнтів, оскільки допомагають їм зорієнтуватися у великій кількості навчальних закладів, з яких в майбутньому потрібно буде обирати.  






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...