середа, 15 січня 2020 р.


На свята зима багата – звичай має кожне свято

З нетерпінням, надіями та сподіваннями чекають на Новорічно-Різдвяні свята і дорослі, і малі. Адже це, мабуть, найчарівніший час року, коли люди поринають в атмосферу дива і дарують собі та своїм близьким незабутню казку.                 
Під час святкування Новорічно-Різдвяних свят в бібліотеках       Кельменеччини було проведено цикл заходів «На свята зима багата –звичай має кожне свято».
У фойє Кельменецької центральної бібліотеки всіх відвідувачів гостинно зустрічала святкова новорічна ялинка, а в читальному залі з метою приєднання молоді до культурної спадщини українського народу була проведена літературно-різдвяна мозаїка «Від Різдва-свята гожого до Водохреща Божого». Бібліотекарі знайомили молодь з історією свят, традиціями їх святкування на Буковині.
Розповіді супроводжувались переглядом відеомандрівки «Три празники в гості» та різдвяними переспівами «Зірка ясна засіяла – освітила небеса», під час яких звучали колядки, маланчині співанки, йорданські пісні, які зачаровують глибиною народної філософії, дивовижною красою і духовністю української нації.
Також до уваги користувачів була представлена книжково-ілюстративна виставка «У вінку духовної краси».




В Лівинецькому філіалі було проведено Різдвяне свято
«Щоб були щасливі та багаті» 


Бабинський філіал прийняв участь у святковій традиції села, яка передається з покоління в покоління.
 Розваги нашої Маланки «Жартівлива на розмову,
 надійде Маланка знову»



        В селі Бернове, напередодні Свята Василія Великого, будинок культури разом з бібліотекою організували вечорниці  
«Ой чиньчику Васильчику». Господар з господинею у формі  жартів та веселих пісень, у виконанні аматорського колективу «Надвечір'я»,  показали традиції святкування зимових свят по-бернівськи. 
 























Бібліотекар Росошанівського філіалу підготувала
ілюстративну композицію «Різдво в дитячих малюнках»,
а разом з будинком культури провели святкове дійство
«Наша маланка по селі походжає, всіх зі святом вітає!»





Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...