середу, 28 листопада 2018 р.


«Орлиці Гірської лет високий»



Назвав тебе безсмертний наш Франко:
«Краса зелених гір, гірська орлиця!»
Смереково-барвінковим вінком
З твоїх джерел заквітчана криниця…

                                                 А. Туринська


27 листопада виповнилося 155 років від дня народження величавої духовної квітки Буковини, видатної письменниці, класика української літератури кінця XІX – початку XX століть Ольги Кобилянської. В цей день бібліотечні працівники Кельменецької ЦРБ Наталія Яковинчик та Ніна Бабина завітали в 7-Б клас Кельменецького ліцею – опорного закладу, де спільно із вчителем української мови та літератури Мариною Ковальчук провели для учнів літературний портрет «Орлиці гірської лет високий». Бібліотекарі розповіли про життєвий і творчий шлях видатної землячки, учні пронизливо, душевно читали вірші українських поетів, присвячених Гірській Орлиці, а вчитель запросила всіх присутніх у віртуальну подорож до Чернівецького музею Ольги Кобилянської.
На книжково-ілюстративній виставці «Твори невтомного серця», були представлені книги письменниці, в яких жива душа нашого народу, його радості й тривоги, його любов і боротьба, нездоланне прагнення до свободи.


Філіали сільських бібліотек району проводили зустрічі з учнями різних класів, зокрема:


Літературна година «Сторінками творів Гірської Орлиці»

Дністрівський філіал бібліотеки




  
Година літературного календаря «Українська перлина світової літератури»

Перковецький філіал бібліотеки







Немає коментарів:

Дописати коментар

  Оголошення!!!   Великдень – найсвітліше та найбільш очікуване християнське свято. Кожна родина готується до цього дня, а одним із найгол...