пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

 

Співець кохання, майстер драми


      460 років відділяє нас від того часу, коли народився геніальний драматург і поет Вільям Шекспір. Шекспір – одне з тих чудес світу, яким не перестаєш дивуватися: історія рухається, змінюється образ планети, а людям усе ще потрібно те, що створив цей поет, відділений від нас декількома сторіччями. Чим більш зрілим стає людство в духовному плані, тим більше глибин відкриває воно у творчості Шекспіра.  Перу поета належать 37 сценічних творів, 5 поем, 154 сонети. Його творчість є однією з вершин художньої культури епохи Відродження. Силою свого таланту він змусив глядача побачити у просторі сцени, майже без декорацій, всесвіт, минуле і майбутнє людства. Він бачив і розумів життя у всій його складності: високим і низьким, трагічним і комічним, святковим і буденним. Мабуть, у світі знайдеться не багато людей, які б не читали найвідоміші твори автора «Ромео та Джульєтта», «Гамлет», «Король Лір», «Сон у літню ніч» та інші. Для тих читачів, хто любить поезію, Шекспір створив свої дуже гарні, чуттєві «Сонети».

     Талант письменника – яскрава демонстрація духовного начала всього людства. Уміння висловити свої почуття і переживання, думки і образи, події і відносини, і багато чого, що так чи інакше зв’язується з людським світоглядом – справжній дар.

     Вільям Шекспір сприймається як геній світового масштабу. Його п’єси й досі входять до репертуарів провідних театрів світу, екранізуються та перевидаються мільйонними тиражами на багатьох мовах світу.

     Доторкнутись до живого слова класика світової літератури користувачі Кельменецької центральної бібліотеки мали змогу під час проведення палітри творчості «Співець кохання, майстер драми».



Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...