пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

  «Дністрова співуча птаха»


… Котить хвилі грайливий Дністер, а на його мальовничому березі сидить дівчинка і співає. Притих в саду соловейко, заслухавшись чарівним співом.

А пісня лине в далину …

Ніхто не міг тоді гадати, що пройде небагато часу – і голосом дівчинки буде захоплюватись Європа, Азія, Америка. Їй аплодуватиме світ. Ім’я співучому ангелу – Лідія Липковська, всесвітньовідома оперна діва, наша землячка, яка народилася 140 років тому – 28 квітня (10 травня) в селі Бабин, що на Кельменеччині. Напередодні ювілейної дати від дня народження «цариці оперної сцени» в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки для шанувальників творчості співачки, серед яких і активна молодь нашої громади, було проведено мистецьку візію «Дністрова співуча птаха». Знайомство з творчим доробком Лідії Липковської, який було представлено на книжковій виставці «Доля примадонни» та стендовій презентації «Голос, що чарував світ» дає можливість зрозуміти про зустріч з унікальним явищем в світовій і вітчизняній опері. Адже вона єдина з українських співачок, яка співала в усіх кращих оперних театрах світу, зокрема на сценах Міланського «Ла Скала», Нью-Йорського «Метрополітен-опера», Паризького «Гранд-опера», Лондонського «Ковент-гарден» та інших.

А щоб дізнатися більше про життєвий і творчий шлях видатної співачки, будете в Бабині – відвідайте музей, який діє при сільській бібліотеці.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...