пʼятниця, 18 серпня 2023 р.

 


19 серпня в Україні відзначається День пасічника. Це день тих, хто займається бджільництвом і завдяки кому ми можемо поласувати смачним та запашним медом. Кожен з нас ще з дитинства знає про користь меду. Відомо, що мед є дуже цінний продуктом.  Численними науковими дослiдженнями доведено, що лише 2-3 чайнi ложки меду на день суттєво покращують стан здоров'я, змiцнюють iмунiтет, покращують формулу кровi тощо. Найкращими сортами меду вважаються липовий, гречаний, акацієвий, вересковий мед. Вони наділені цілющими властивостями, але відрізняються за смаком і ароматом. Україна традиційно посідає в світі провідне місце з імпорту меду, і саме український мед вважається найякіснішим.

 До Дня пасічника на абонементі Кельменецької центральної бібліотеки оформлена виставка-експозиція "Бджолиний дзвін, медовий запах". Ця виставка пропонує користувачам бібліотеки  різнобічну літературу про мед та бджільництво. Також проведено факт-інформину «Медоносне чудо – бджола».








Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...