четвер, 2 вересня 2021 р.

 

             Хотинська битва націй

Історія Буковини пов’язана з багатовіковою героїчною боротьбою нашого народу за своє соціальне й національне визволення.

В європейську історію міцно вписалася Хотинська битва польсько-турецької війни 1620-1621 рр., яка стала однією з найбільших битв кривавого XVII століття.

З нагоди 400-річчя перемоги у Хотинській битві Кельменецькою центральною бібліотекою для користувачів Інтернет – центру було проведено історичну розвідку «Хотинська битва націй». Захід допоміг користувачам глибше і повніше дізнатися про жорстокі бої під Хотином, які тривали з 2 вересня до 3 жовтня 1621 року, та про хоробрість і відвагу запорізьких козаків на чолі з гетьманом Петром Сагайдачним, які разом із польським військом розгромили турецьку армію, що наводила в той час жах на всю Європу. Також було презентовано виставку-пам’ять «Подій розкопані глибини» та переглянуто відеоролик «Хроніки Хотинської битви. 1621» Хотинська битва – це унікальна нагода розповісти світові про перемогу українців.







Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...