четвер, 9 липня 2020 р.


Онлайн семінар 
для бібліографів  ЦРБ області на тему
 «Цифрова гуманітаристика в бібліотеці:
 від е-каталога до наукометрії»

9 липня 2020 року на базі регіонального тренінгового центру Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івасюка відбувся онлайн семінар для бібліографів ЦРБ на тему: «Цифрова гуманітаристика в бібліотеці: від е-каталога до наукометрії». В його роботі взяли участь  бібліотечні працівники Кельменецької  центральної районної бібліотеки та  12 філіалів РЦБС.
Якою повинна бути бібліотека в контексті інформаційного  простору, висвітлила в вступному слові Наталія Філяк, директор ЧОУНБ ім. М. Івасюка, голова ЧОВ ГО «УБА».
Презентації «Наукометрія: вектори розвитку» і «Бібліометрія у вимірах сьогодення» представили Тетяна Микитюк, завідувач ВДІМ ЧОУНБ ім. М.Івасюка та Олександра Гаврилюк, завідувач ВНІБ  ЧОУНБ ім. М. Івасюка.
Зміст цифрової гуманітаристики у сучасній бібліотеці розкрила Марія Довгань, заступник директора з питань наукової роботи ЧОУНБ ім. М. Івасюка.
Консультацію про трансформаційне бібліотечно-інформаційне обслуговування в умовах дистанційного сервісу провела Галина Добровольська,   завідувач  відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів  ЧОУНБ ім. М. Івасюка.
Рекомендації щодо новинок правоопису та правильного оформлення методично-бібліографічних матеріалів були надані Іванною Рудько, завідувачем редакційно-видавничого  відділу ЧОУНБ ім. М. Івасюка.
Фотосвітлини онлайн семінару



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...