вівторок, 28 липня 2020 р.


Хрещення Русі – освітлений шлях до духовного прозріння


28 липня, у день величного християнського свята Рівноапостольного Князя Володимира, ми відзначаємо День хрещення Київської Русі-України. Свято, яке духовно об'єднало українців, живить нашу віру у мир та добро на землі. Понад 10 століть тому князь Володимир у Києві на Дніпрі хрестив киян і свій народ. Важко переоцінити важливість та наслідки тих подій для розвитку Української держави. Саме з хрещенням Русі на наших землях починає утверджуватися істинна духовність, виникає державність, яка була однією з найбільш потужних, великих і розвинених цивілізаційних складових Європи у Х столітті. Сьогодні це свято об’єднує нас навколо справжньої духовної радості та національної ідеї. Воно є важливим етапом очищення суспільства й поваги до вічних цінностей нашої історії.

Шановні користувачі, Кельменецька центральна районна бібліотека запрошує переглянути  документальний фільм «Історія України: хрещення Русі».


В бібліотеках філіалах до цієї знаменної події  розгорнуто книжково-ілюстративні виставки: 
 «Хрещення Русі – набуття історії» с. Лукачани

«Хрещення Русі. Історія віків» с. Ленківці

«Золота доля Київської Русі» с. Оселівка

«Чисті джерела духовності» с. Бабин

«Великий дар хрещення» с. Лівинці

«День хрещення Київської Русі» с. Бузовиця

«Хрещення Русі – набуття історії» с. Зелена

«Через століття до духовної єдності» с.Грушівці

Відеоролик «Хрещення Русі. Історія віків» с. Іванівці

Нехай свято хрещення Київської Русі послужить відродженню нашої історичної пам’яті, поверне нас до святих джерел християнської духовності, оновить та об’єднає задля майбутнього міцної, розвиненої і процвітаючої України!
То ж не втрачаємо віри, укріплюємо її щирими молитвами, світлими помислами та богоугодними діяннями. Нехай наша віра ніколи не згасає, а приносить у кожну домівку теплоту, добро, щастя і любов!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...