четвер, 5 грудня 2019 р.


Будь вірний, сину, Україні!

Відважний вкраїнський воїне,
Нащадку славних віків,
Будь мужній і будь достойний
Ти слави своїх батьків.

Щорічно 6 грудня відзначається День Збройних сил України. Справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах та конфліктах від Київської Русі і до нашого часу. Саме зараз на східних рубежах України захищають рідну землю від ворога українські воїни, які не обходяться без допомоги волонтерів. Тож, з нагоди двох визначних державних свят – Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера, який відзначається 5 грудня, в малому залі Кельменецького РБНТД відбулися урочистості.
Усіх присутніх привітав виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Ігор Урсуляк та вручив почесні грамоти учасникам АТО, він назвав імена загиблих земляків на Сході України і запропонував вшанувати пам'ять про них хвилиною мовчання. Слово було надано районному військовому комісару Ігорю Шевчуку, а голова районної ради ветеранів Василь Флоряк вручив почесні грамоти активним волонтерам-ветеранам.
Учні Кельменецького ліцею-опорного закладу для глядачів у залі виконували композиції «Ангели миру» (керівник Світлана Цвинтарна) та «Не твоя війна» (керівник Оксана Деревянко). Пісні патріотичного спрямовування дарували Богдан Грубий і дует у складі Миколи Ганіна та Володимира Паламарчука.
Працівниками Кельменецької центральної бібліотеки було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «Єдина духом Україна», присвячену мужнім воїнам України та волонтерам. Документи, представлені на виставці, розповідають про солдат і офіцерів Збройних сил, які гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків, а також знайомлять з історією української зброї, війн та збройних конфліктів, військовою символікою держави, становленням Збройних сил та волонтерським рухом на Буковині і, зокрема, на Кельменеччині.
Дорожче нашої Батьківщини на світі немає, тож хай нашим сильним, сміливим, мужнім воїнам завжди буде кого захищати, але не буде від кого. Миру на нашій українській землі.





Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...