четвер, 21 лютого 2019 р.



       «Небесна Сотня воїнів Майдану»


     
                               

                                 Небесна Сотня воїнів святих                                                         І душу, й тіло склали за Свободу,          
                                 За розбрат нації взяли на себе гріх,
                                 Освячені любов’ю до народу.
                                                                       Т. Домашенко






      20 лютого 2019 року Кельменецькою ЦРБ спільно з Кельменецьким ліцеєм – опорним закладом було організовано й проведено годину-реквієм «Небесна Сотня воїнів Майдану». В актовому залі ліцею зібрались учні, вчителі, бібліотечні працівники, щоб увічнити пам’ять Героїв Небесної Сотні, які боролися за честь, правду, гідність і волю України.
Кожен з присутніх хвилиною мовчання під молитву «Отче Наш» схилив голови в жалобі, вшановуючи невмирущу пам’ять про загиблих воїнів Небесного Війська: Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО. Горіли запалені свічки в тремтячих дитячих руках, а патріотично-музична композиція, продемонстрована учнями (керівник Оксана Деревянко), передала всю трагічність пережитих подій.
Ліцеїсти пригадали морозні дні 2013-2014 років, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці. Не остання роль у тому, що Майдан вистояв, належить восьмій «афганській» сотні Самооборони Майдану. Воїни-афганці були переконані, що чужа війна 30-річної давнини була останньою у їхньому житті, але під час Революції гідності чітко вирішили, що місія кожного з них – боронити Батьківщину. Та відвага воїнів є яскравим взірцем для українських патріотів.
Проникливі рядки віршів, зворушливої пісні «Не твоя війна» у виконанні Ангеліни Дудко, трансляція відео-реквієму «Небесна Сотня», відео «Від Афгану до Майдану» викликали у присутніх співпереживання, обурення, сум та сльози, змушуючи здригатися кожне серце, знову пережити події Революції Гідності.
Бібліотекарі Майя Городецька та Ніна Бабина провели  бібліографічний огляд літератури «Свого народу волелюбну суть ми не дамо образити нікому» біля розгорнутої книжково-ілюстративної виставки «Україна незборима: герої буремного часу», на якій були представлені документальні та художні книги сучасних авторів, періодичні видання, фоторепортажі, світлини, що засвідчують здійснення великого подвигу та виявлення істинного патріотизму Героїв Небесної Сотні і Героїв АТО, що власною кров’ю писали нову історію України.
Фінальна музично-патріотична композиція «Ні війні» (керівник Оксана Дерев’янко) підтвердила слова Франсуа Рабле: «Людина створена природою для миру, а не для війни, народжена для радості, а не для горя». Ми свято віримо, що про війну надалі будемо читати тільки на сторінках книжок.












До Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увінчення памяті Героїв Небесної Сотні в бібліотеках філіалах Кельменецької РЦБС проведено ряд масових заходів.






    Година пам’яті «Журавлик миру – Небесна Сотня»  Лукачанський філіал.



       У Подвір’ївському філіалі бібліотеки відбувся історико- патріотичний альманах «І зупинилось серце молоде, щоб  вічно  билось серце  України».





«Кращі з кращих за свободу сміло стали без вагань» – виставка історичної пам’яті Героїв Небесної Сотні у Росошанівському філіалі.




Патріотично-виховна бесіда «У їхніх серцях жила Україна» у Івановецькому філіалі.




У Бабинському філіалі проведено годину пам’яті: 
«І окреслять їх осяйні тіні в безсмертя славну путь».





Нелиповецьким філіалом спільно з учнями школи
 проведено годину-реквієм «Небесна Сотня в небо полетіла».



Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...