четвер, 21 лютого 2019 р.

       
  



                     «Ангели пам’яті»








5 років тому, 18 лютого 2014-го, розпочалися найкривавіші дні Революції Гідності. Внаслідок протистоянь у столиці цього дня загинуло 23 майданівці. Протягом наступних днів кількість загиблих зросла до 107 осіб. Вони стали Небесною Сотнею.
Акцію «Ангели пам’яті» ініціювала співачка й активістка Анжеліка Рудницька та мистецька агенція «Територія А» у пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві. Символічні білі паперові янголи з’явилися на площах, біля пам’ятників та у навчальних закладах.
 «Ангели пам’яті» Анжеліка Рудницька назвала перекличкою небайдужих. І таких iз кожним роком більшає. Раніше акція обмежувалася Алеєю Героїв Небесної Сотні в столиці, а вже минулого року до неї приєдналися Рівне і Коломия. Цьогоріч її підтримали Музей Революції гiдності та Центр фольклору та етнографії Інституту філології КНУ імені Шевченка, в усіх містах Львівщини, багатьох обласних центрах, а також у Польщі, Туреччині, Латвії, США, Греції, Франції.
Центральна районна бібліотека теж долучилася і розмістила білих паперових ангелів в знак поваги про пам’ять тих, хто відлетів душею і утримує мирне небо над нами.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...