понеділок, 18 лютого 2019 р.

Новини бібліотечного життя

                

   
         Минають дні, ідуть роки
         Життя листки перегортає.
         А біль Афгану – навіки,
         В душі чомусь не замовкає.







       30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.
З метою ознайомлення молодого покоління із подіями Афганської війни 1979-1989 рр. розвитку в них уміння аналізувати історичні факти, виховувати повагу до воїнів-інтернаціоналістів, які воювали в Афганістані, та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав бібліотеками району організовано цикл національно-патріотичних заходів.





    Зустріч з воїнами-інтернаціоналістами «Афганістан болить в моїй душі» проведено Нелиповецьким філіалом.






Історико-патріотична година «Біль і мужність Афганістану» проведено Новоселицьким філіалом.






У Бабинському філіалі проведено годину пам’яті і безсмертя «Як добре разом жити, на небо дивлячись здаля».





Історичний урок «Крізь пекло Афганістану» організовано бібліотекарями Подвір’ївського філіалу





Лівинецьким філіалом проведено хронометр пам’яті «Афганістан! Ти край війни і крові тих молодих завзятих юнаків».





             Година вшанування «Війна у пам’яті – біль у серці» проводилась Лукачанським філіалом.





Історичну годину пам’яті «Ніким незабуті Герої нашої України» для родичів учасників афганської війни та учнів школи проведено у Бурдюзькому філіалі спільно з працівниками будинку культури.

























   З метою ознайомлення наймолодших читачів з трагічною сторінкою історії героїв нашої держави бібліотекар Вовчинецького філіалу організувала похід додому до учасників та їхній родичів «Афганістан – смертельна рана України». Олександр Васильович Лекар, учасник бойових дій в Афганістані, розповів дітям про свої спогади, а діти отримали завдання написати твір-розповідь «Час проведений з бібліотекою». Для постійних читачів бібліотеки була створена книжково-ілюстративна виставка «Чорне крило Афганістану»


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...