вівторок, 25 лютого 2014 р.

«Відкриті серця – відкриті для кожного»
«Я так люблю на цьому світі дуже,
усіх і все, і радість, і печаль.
І навстіж, навстіж відчиняю двері
Моєї хати для усіх людей!...»
Ці віршовані рядки буковинської поетеси Анни Дущак є життєвим кредом для людей з обмеженими фізичними можливостями, які навчилися любити, мріяти, дивуватись крізь біль і неміч, та з силою Прометея.
Обслуговування соціально незахищених груп населення, інвалідів та людей похилого віку сьогодні є одним з пріоритетних напрямків діяльності бібліотек Кельменецької РЦБС. Адже книга має унікальну здібність – вона лікує людські душі та тіла. В усі часи люди помічали позитивний вплив книги на здоров’я та настрій людини. Ось і нещодавно в бібліотеках району відбувся черговий бібліотечний десант «Відкриті серця – відкриті для кожного», під час якого бібліотекарі та волонтери відвідали людей з обмеженими фізичними можливостями на дому, принесли книги, періодичні видання, попередньо вивчивши їхні запити та вподобання.
Бібліотекарі Кельменецької ЦРБ бажані гості в оселі кельменчанина Крупка Олександра Єремійовича. Сивочолий інвалід війни любить не тільки переглядати новинки періодичний видань, а й поділитися з бібліотекарями спогадами про війну через пекло якої йому довелося пройти.

Книга, інформація та спілкування є віконцем у великий світ і для кельменчанки Кірик Любові Олександрівни, а також користувачів сільських бібліотек-філій.

Житель села Іванівці Яровий Іван Іванович, інвалід 3 групи, під час служби в армії залишився без ноги. Він завжди вдячний місцевим бібліотекарям за те, що вони завжди приносять йому додому літературу та періодичні видання на цікаві йому теми, а саме: вирощування сільськогосподарських культур, розведення кролів та нутрій. 

Завідуюча бібліотеки-філії села Росошани Ус Р. В. постійно відвідує Гуцула Василя Івановича, інваліда 1 групи, та інформує його про цікаві нові надходження, він полюбляє фантастику та детективи.

Хтема Борис Григорович, інвалід дитинства 2 групи, пенсіонер, користується послугами бібліотеки села Грушівці понад 10 років. Незважаючи на свій поважний вік, займається своїм улюбленим хобі – малює. Цікавиться пригодницькою літературою, фантастикою та книгами воєнної тематики.

Не обминає своєю увагою Кушнір Л. І. дитину-інваліда Глодкоскок Ларису, яка з великою цікавістю та допитливістю слухає казки, що їй читають мама та сестричка. Знає багато цікавих віршиків та казочок напам’ять та завжди з нетерпінням чекає нової появи бібліотекаря.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...