пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Час і досі не загоїв ран, 
Наш одвічний біль - Афганістан!

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ої річниці виводу радянських військ з Афганістану в бібліотеках Кельменецької РЦБС відбувся ряд заходів на яких, було пошановано воїнів-ітернаціоналістів, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обовязок у різний час, у різних державах.
Особливо болісною раною був і залишається Афганістан. Про афганську війну, про мужність і героїзм наших солдат в тій чужій війні розповідали на уроці-спомині: «Час і досі не загоїв ран...», проведеному в читальному залі Кельменецької ЦРБ бібліотечними працівниками ЦРБ та РДБ. На заході вшанували память тих, хто поліг в афганських ущелинах та уклонилися тим, хто прийшов з війни живим.
З мультимедійною підтримкою на екрані демонструвалися кадри воєнної хронічки 1979-1989 років, фрагменти відеофільмів, проектувалися фотоекспозиції, звучали пісні, читці читали вірші, присвячені афганській війні.
На книжково-ілюстративній виставці «Сила мужності, велич подвигу» були експоновані документи, які надають нові факти про афганську війну та воїнів-інтернаціоналістів, юність яких вона обпалила.


                                                  Ти життя покохав,
                                                  Його людям віддав
                                                  Поклонився ти рідній землі.
                                                  Подвиг славить народ,
                                                  Лине слави акорд
                                                  Буковинець – Нікула Сергій.

Ці слова стали лейтмотивом вечора-памяті «Я більше не прийду на рідний наш поріг», присвячений нашому земляку, воїну-афганцю Сергію Нікулі, який проведено в бібліотеці-філії села Зелена - на батьківщині героя.









Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...