четвер, 1 серпня 2024 р.


 

Поезія – свобода серця

                                     

         Більше двох років в Україні триває повномасштабна війна з російським окупантом. Війна страшна, болюча, жорстока. Щодня, щогодини, щохвилини люди пишуть вірші про те, що відчувають.



  Саме про весь жах війни книга поезій «Байрактар», яку було презентовано 31 липня в Кельменецькій центральній бібліотеці. Збірку у 2024 році видала журналістка і письменниця, дружина полоненого військового Павла Балахтаря із Новодністровська – Інна Руснак. 


На заході директорка бібліотеки Ольга Твердохліб у формі діалогу спілкувалася з авторкою. Зі слів пані Інни, збірку назвала «Байрактар», бо це був неофіційний позивний чоловіка. Каже, що зробила це для нього. Під час презентації Інна Валеріївна читала вірші, що перепліталися з розповідями про свого коханого захисника, мужнього і незламного воїна, патріота своєї країни Павла Балахтаря, які викликали  у  присутніх сум і сльози.

    Збірка складається із двох частин: у першій – історія сім’ї і страх у перші дні вторгнення, коли відпускала чоловіка на війну, переживання, коли він вже перебував у полоні, у другій – присвята полеглим героям. До книжки увійшли майже 50 віршів.



  Щиро вдячні Інні Руснак за презентацію збірки (у її творчому здобутку, це третя вже збірка поезій), за подаровані та придбані книги із автографом автора. 



      

       Ми бажаємо Вам, пані Інно, щоб до рідної домівки якнайскоріше повернувся живим і здоровим коханий чоловік Павло, міцного здоров’я, сил, терпіння, Господньої підтримки, нових книг та мирного неба у нашій рідній Україні.















 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...