четвер, 16 травня 2024 р.

 Вишиванка. Символ нескореної нації.


Всесвітній день вишиванки відзначають у третій четвер травня. Цьогоріч 18-й день народження свята проходить під гаслом «Вишиваємо Перемогу», адже, як сказала співзасновниця свята Леся Воронюк, кожен з нас має стати символічною, ниткою, яка щодня наполегливо «вишиває» українську Перемогу великими та малими «стіжками». 16 травня колектив Кельменецької центральної та дитячої бібліотек вдягнулися у свої святкові вишиванки, для  підтримання  духу українських воїнів. В цей день, жителів громади радо зустрічав Бібліотечний узвіз, який підготували бібліотечні працівники. До уваги відвідувачів була представлена розгорнута книжкова виставка – локація «Вишиванка – душа України» та дерево заквітчане різнокольоровими барвами української вишивки, біля якої можна було зробити незабутні світлини.

       День вишиванки – це не просто привід показати красу свого вишитого строю, а й можливість з гордістю сказати: «Я – українець / українка, це моя історія та культура, і я нею пишаюся».

Тож єднаймося заради Перемоги.

Бажаємо всім переможного миру, добра, щастя.

З Днем вишиванки!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Літературні шедеври мовою екрана           У другу суботу вересня, починаючи з 1996 року, відзначається День українського кіно. Це свято всі...