понеділок, 18 грудня 2023 р.

 


Чорний біль полину





        Чорнобиль… Це слово знає весь світ, яке стало символом горя і страждання. Про Чорнобильську трагедію написано десятки книжок, статей та записано сотні інтерв’ю. Минуло 37 років… Здавалося б, що нового може донести ще одна книга Ольги Купрієнко «Чорнобильська хроніка. Люди», яка є на полицях Кельменецької центральної бібліотекКнига-хроніка містить правдиві історії про перших, на той час молодих енергетиків, хто не сховався, хто пішов у відкритий бій з вогнем, хто не засумнівався у своїх діях, і ті, хто вижив, і на сьогодні це вже люди поважного віку. 






Вони живуть серед нас, діляться власними спогадами, тривогами, болями, смутками й радощами. Згадують тих, кого передчасно вирвала із життя радіаційна хвиля, хто заслуговує на пам’ять і вічну шану.


  • Кожна сторінка книжки варта найуважнішого прочитання, адже не все ще сказане і почуте. Кожне слово, промовлене очевидцями тих подій, має величезну вагу для майбутніх поколінь. Справа живих — пам’ятати! Героями не народжуються, їх створюють обставини. Це особливо цінно у наш час, коли тисячі українських хлопців і дівчат встали на захист Батьківщини і боронять її на сході України, щоденно ризикуючи життям.

 

 

 Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою тоді, і бореться зараз на українських землях. Священна пам’ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.

Нехай у цей день, День Національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться в думах кожного з нас співчуттям і милосердям.



Мужні і Прості Люди – Велика Вам подяка й низький доземний уклін!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...