пʼятницю, 20 травня 2022 р.

 

        «Я  рідний  край та мову соловїну

        у вишивку свою вплету…»

 

          Вишиванка – генетичний код українців. Щороку в третій четвер травня ми відзначаємо Всесвітній день вишиванки. Цьогоріч бібліотекарі Кельменецької центральної та дитячої бібліотек стали активними учасниками флешмобу «Вишиванка – символ нації»

 який проходив на центральній площі нашого селища. Кельменчани різного віку створили живий тризуб вишиванок  підкресливши своє українське походження та засвідчивши нашу єдність у важкий час повномасштабної війни росії проти України.

          Жителів громади та переселенців привертала увагу книжкова виставка – локація« Вишиванка – душа України» та Дерево яке було заквітчане неповторними українськими вишивками, які єднають українців та друзів України по всьому світу. Адже вони є символом віри, надії, любові. Символом сміливості, боротьби та перемог .Хай вишиванки стануть оберегами українських захисників. Вишиванка – духовна броня Українців. Україна – броня світу. Захистимо своє!

                                                                              








Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...