пʼятниця, 5 квітня 2019 р.



              Книжковий світ - то особливий світ.
              Він, як магніт, притягує до себе.
              Коли читати вмієш з юних літ,
              Для тебе книга - це безкрає небо.


                                                           Афонін Олександр


Вже стало доброю традицією щороку в районній бібліотеці проводити конкурс найкращого юного читача. Можливо, символічно, що саме 2 березня в Міжнародний день дитячої книги в Кельменецькій районній дитячій бібліотеці пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019», в якому взяли участь 19 найкращих читачів – учнів 6-7 класів нашого району. Вони дружать з книгою і володіють чудовим талантом – умінням довести, що саме їхня книга справді найкраща, і порадити прочитати її своїм ровесникам.
Кожний учасник конкурсу презентував свою улюблену книгу, улюбленого героя, читацький щоденник, та давав відповіді у вікторині – це були обов’язкові завдання у другому турі.
Аудиторія з захопленням слухала розповіді і мала змогу без машини часу перенестися разом з героями книг у будь-яку країну, пережити найрізноманітніші пригоди, відчути радість і сум, піднесення чи розчарування.
Поважне журі, на чолі з начальником відділу культури райдержадміністрації Н. М. Чепурняк, визначило переможців другого відбіркового туру. Серед учнів 6 класів: Георгіца Катерина (с. Нелипівці) посіла І місце, Гончар Світлана (с. Комарів) та Веренчанська Софія (с. Бернове) розділили ІІ місце, а Семенюк Софія (с. Бузовиця), Брагар Анна (с. Новоселиця) та Заячук Орест (с. Росошани) зайняли ІІІ місце. Серед учнів 7 класів: Григоришина Андріана (с. Бабин) здобула І місце, Якубенко Олександра (с. Іванівці) посіла ІІ місце, Беженар Анастасія (с. Мошанець) та Кривов’яза Юлія (смт. Кельменці) розділили ІІІ місце.
Учні 7 класу – переможці другого туру Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019», які вибороли І та ІІ місце, 19 квітня будуть захищати честь Кельменеччини в ІІІ етапі конкурсу, який проходитиме в дитячій бібліотеці м. Чернівці. Тож побажаємо їм успіху!


























Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...