пʼятниця, 22 березня 2019 р.


                        Година бібліотечних ініціатив

У Кельменецькій районній бібліотеці 21 березня проведено годину бібліотечних ініціатив з фахівцями РЦБС за темою «Інформаційний потенціал бібліотеки: реалії, можливості, проблеми».      
Саме в цей день світ відзначає Всесвітній день поезії. Тому розпочався районний семінар поетичною елегією «Поезія – це квітка сонця, поезія – це пролісок душі».
Ведучі заходу Наталія Гергелійник та Віоріка Дєдова розповіли, коли і як був започаткований Всесвітній день поезії, й презентували книжково-ілюстративну виставку «Поезія-це музика душі», на якій були представлені поетичні збірки українських і зарубіжних класиків та сучасних авторів.
Всі бібліотечні працівники мали можливість продекламувати уривки віршів своїх улюблених поетів.
Поетичне слово переходило по колу, від серця до серця, зачаровувало своєю неповторністю, глибиною, ліризмом, змушувало замислитись, здавалося б, над простими речами. А «Пісня про матір» видатного українського поета Бориса Олійника у виконанні директора Кельменецької РЦБС Ольги Твердохліб розчулила до сліз кожного з присутніх.
Поезія – це найпрекрасніше в людині, що єднає всіх задля утвердження всього чудового в житті. А особливо об’єднує бібліотекарів, які вміють помічати і цінувати мелодику слова, його відтінки, гармонію, й нести це мудре слово – людям.
Тож, хай живе вічна і прекрасна Поезія!
У ході семінару директор РЦБС Ольга Твердохліб дала оцінку роботі бібліотек району за I квартал поточного року та визначила завдання бібліотечних працівників на покращення роботи з обслуговування користувачів різних вікових категорій. Методичним центром ЦРБ були надані поради та рекомендації з ряду питань, а саме: розвиток творчої ініціативи бібліотек як запорука їхнього успішного розвитку, удосконалення довідково-інформаційного апарату, стратегія формування бібліотечних фондів у сучасних умовах, використання різних видів і форм інформаційного обслуговування тощо.
Своїм досвідом роботи із забезпечення інформаційних потреб населення поділилась завідувач Вовчинецьким філіалом Яна Биховська, а бібліотекар Подвір’ївського філіалу Галина Чунтул знайомила колег із здобутками у роботі з молоддю.
Відповідальний за техніку безпеки провідний бібліограф Демид Дєдов провів інструктаж про поведінку у випадках пожежі та показав правила користування вогнегасником.

















Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...