вівторок, 29 січня 2019 р.



БЕЗСМЕРТНА СИЛА
ЛЮДСЬКОГО ДУХУ




Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду. Історія нашої Батьківщини, на  жаль, має й сумні сторінки. Україна — це країна пісні та краси. Україна в роки голокосту — це країна смерті. Смерті безвинних… Хроніка голокосту — це біль і жах українського народу. Трагічне повсякдення 1941–1943 рр. віддзеркалюють архівні документи, спогади очевидців. Голокост — трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був засекреченим. Вивчення документів, спогадів доводить, що територія України стала своєрідним полігоном, де нацистські нелюди опрацьовували методи «остаточного вирішення єврейського питання». Трагедія українських євреїв була не просто частиною катастрофи європейського єврейства у роки світової війни — вона стала тією сходинкою, переступивши яку, нацисти вирішили остаточно знищити всіх євреїв Європи.

Завідувач Новоселицького філіалу Ніна Олійник та учні Кельменецької музичної школи ім. М. Ткача з викладачем Михайлом Олійником відвідали могилу розстріляних у роки війни євреїв. Поблизу с. Новоселиця у сільському ліску жителі доглядають місце, де свою смерть зустріли двоє жінок і двоє дітей віком до 10 років. Свіча пам’яті буде горіти для того, щоб такі злочини більше ніколи не повторювалися в історії народів.






Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...