пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.


«Запрошую до мікрофона…»




… Якщо  серце  на  світло  багате,
     І  душі  не  фальшивить  струна,
     Затихають  громи  і  гармати –
     Тихе  слово  у  світі  луна

                                        І. Сухарєва

Ці віршовані рядки Ірина Сухарєва присвятила прекрасному синові Буковинської землі, гордістю Кельменеччини, колишньому кореспондентові Національного радіо у Чернівецькій області, Заслуженому журналісту України Миколі Сергійовичу Смолінському.
Він був володарем слова і голосу, що западали у душі радіослухачів як Європи, так і світу.
19 жовтня 2018 року Кельменецькою ЦРБ спільно з РБНТД в читальному залі районної бібліотеки було проведено вечір-спомин «Запрошую до мікрофона …». Ведуча заходу, методист РБНТД Наталя Білобрицька, вела діалог  з почесними гостями: сестрою Марією Чаглій, братом Анатолієм Смолінським та племінницею Світланою Білою, які щиро згадували свого брата та дядька, розповідали про його життєвий та творчий шлях.
Задушевні пісні звучали у виконанні дуету РБНТД «А ми удвох» у складі Миколи Ганіна та Володимира Паламарчука «Моя Україна», Галини Гончарюк «Моє село», Алли Коржос «Осіннє танго», тріо у складі Галини Герцяк, Алли Коржос та Галини Гончарюк «Сину качки летять», усі присутні разом заспівали славнозвісну «Марічку».
Протягом заходу було переглянуто слайд-презентацію «Буковини світанковий соловейко».
На книжково-ілюстративній виставці «Струни серця золоті» були розміщенні фотографії М. Смолінського, його книги: «До мами в гості восени», «Микола Смолінський: Запрошую Вас до мікрофона», а також збірки віршів В. Джурана «Пресвітлої печалі жайвір Лукачанський», поетичні рядки – посвята І. Сухарєвої, Т. Севернюк, публіцистичні матеріали В. Кривого, Т. Романюк, слово пам’яті друзів-журналістів, та близьких і рідних йому людей.
Зустріч була теплою, щирою та зворушливою, яка залишила багато приємних вражень. 







   



Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...