пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.


                                             Безсмертна слава Українського лицарства                


                                                                                                                                                                                             Свято поваги, вдячності та прославляння захисників Батьківщини – День Захисника України українці  відзначають 14 жовтня, адже це і свято Покрови Пресвятої Богородиці, і День українського козацтва, і день створення УПА. Усі ці свята об'єднали в собі багатовікову історію та славу українського війська, традиції і звичаї народу. Цей день об’єднує різні покоління, кожне з яких має своїх українських героїв-захисників.
        З цієї  нагоди  у  Кельменецькій  центральній  районній  бібліотеці  оформлено   книжково-ілюстративну виставку «І нашу мужність не здолати», яка відтворює сторінки героїчної історії українського народу, розкриває образи видатних діячів минулого, веде  читачів до розуміння далекої епохи, коли проростали перші паростки національної державності, коли козацька Україна поставала на європейському терені, як могутня держава. Минула козацька слава перегукується з сучасністю. Тому до уваги користувачів представлена також література про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських військових, бійців добровільних батальйонів. Вони разом з усією країною крокують дорогою змін, захищають незалежність та державну  цілісність  України.

         В  день Захисника України  вшановується  пам`ять усіх героїв, що поклали своє життя за Батьківщину, за її благополуччя та процвітання.


                                 Міцного здоров’я Вам,  миру та  злагоди,        незламного духу
                                                  та перемоги,   твердої  віри у світле майбутнє,
                                                              дорогі   Захисники   України!


Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...