четвер, 23 серпня 2018 р.


                         
                               Моя  Україна – червона калина



         




До порятунку шлях у нас єдиний
Єднаймося в борні проти незгод.
Хай бачить світ – встає моя Вкраїна,
На повен зріст встає її народ!
                                                        /В. Крищенко/








 У новітній історії України є дата, яку можна назвати найважливішою: 24 серпня 1991 року. Саме вона стала точкою відліку, яка зафіксувала народження нової держави – незалежної і вільної України. Це була велика подія, яка дала українському народу можливість самому вирішувати свою долю.

   Напередодні цієї знаменної дати у центральній районній бібліотеці з користувачами Інтернет-центру було проведено віртуальну годину «Моя Україна – червона калина». Захід базувався на матеріалах  з Інтернет-ресурсу. Відвідувачі мали можливість переглянути документальний фільм «Україна. Повернення своєї історії», мультимедійну презентацію «Історія України в обличчях і фактах», слайд-екскурс «Прапор миру, вічності і волі», а також здійснили віртуальну подорож по містах України «Веде життєпис Україна від давніх українських міст». Під час проведення віртуальної години присутні побачили минуле і сучасне України, ознайомились з історією національних державних символів, згадали імена та постаті великих українців, котрі прославили Україну. Йшлося і про захисників Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та  захищають територіальну цілісність держави.
 В читальному залі було розгорнуто книжково-ілюстративну виставку «У серці живе Україна». Документи, представлені на виставці розповіли про події, пов’язані з історією українського державотворення, про демократичний вибір України, розкрили значення незалежності, як символу споконвічного прагнення українського народу до свободи, волі, а надто – бути справедливим господарем на власній землі.







Немає коментарів:

Дописати коментар

      Щиро вітаємо переможців обласного туру   ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнку «Майбутнє планети у наших руках»....